20 Ocak 2010

iPhone 4G'nin İlk Fotoğrafları Görüntülendi

Apple firması iPhone için yaptığı her değişiklikle olay yaratıyor. iPhone 3G ile dünyada rekorsatış rakamlarına ulaşan Apple, şimdi de 4G modelini piyasaya sürüyor. Peki yeni modelde bizleri neler bekliyor. 

 
İlke fotoğrafları internette yayınlanır yayınlanmaz olumlu tepkiler almaya başlayan iPhone, 4G ile çok ciddi ses getireceğe benziyor. Bir önceki model 3G'ye göre çok daha şık görünen cihaz, teknoloji ve yenilik olarak ta önceki modelde aldığı olumsuz eleştirilere cevap verecek. Bir önceki modelde 2 MP olan kamera çözünürlüğü, yeni model ile birlikte 5 MP'e çıkarılıyor. Bu da "o kadar para verdim, doğru düzgün kamerası bile yok" diyen müşterilerin tepkilerini azaltacak bir gelişme. 

Batarya performansı %60 artırılan iPhone 4G aynı zamanda değiştirilebilir bir bataryaya sahip olacak. Bildiğiniz gibi 3G modelinde batarya sabit durumdaydı. Bunun yanısıra zaten rakipsiz olan dokunmatik ekran hassasiyeti daha iyi duruma getirilmiş. Tabi ki çoklu dokunma desteği ve OLED teknolojisi bu modelde de mevcut. Sadece ekran hassasiyetiyle bile rakiplerine ciddi sıkıntılar yaşatacağını düşünüyorum.
www.veteknoloji.com
iPhone 4G'nin can alıcı iki özelliği daha geliyor. Birincisi önceki modelde bulunmayan ve 3G ile görüntülü konuşmanın avantajını kullanamamamıza neden olan ön kamera eksikliği bu modelde giderilmiş. Önde konumlandırılan VGA kamera ile artık iPhone görüntülü konuşma desteği veriyor. İkincisi ve en can alıcısı ise artık iPhone çift çekirdekli işlemciye sahip. Bu sayede zaten hızlı olan iPhone daha da hızlı duruma gelmiş. 

Çıkış tarihi dedikoduları Mayıs ya da Haziran 2010'u göstermekle birlikte kesin bilgiye ulaşamadım. Tabi fiyatı hakkında da kesin bilgi veremiyorum. Gelişmelere ulaştıkça sizlere de bilgi vermeye devam edeceğim. 


Not: Fotoğraflar veteknoloji.com adresinden alınmıştır.
Adem Altıntaş

Hiç yorum yok: