23 Mart 2010

Commodore 64 Bomba Gibi Geliyor !..

http://gorseller.itusozluk.com/1d490bd15e309329dc646666a6d9b63023015/commodore+64 
Resimdeki bilgisayarı görünce içinizden bir Ahh geçtiğini duyar gibiyim. Evet resimde bir zamanların efsanesi Commodore 64 var. Zamanın bilgisayar oyunu devi Commodore 64 kısa süren saltanatında milyonlarca insan tarafından hayranlıkla kullanıldı. Ancak teknolojinin gelişimi ile o da tarihe nostalji olarak yazıldı ve üretimi durduruldu.

Ancak şimdi efsane gelişmiş ve dirilmiş olarak yeniden doğuyor. Yeni efsanenin resmini yazımın sonuna ekleyeceğim. Çünkü görünce ne kadar benzediğini, fakat aslında hiç benzemediğini anlayacaksınız.

Commodore 64 yenilenerek geri dönüyor. Commodore Gaming firmasından Commodore isminin haklarını satın alan Commodore USA, 80'lerin bu efsane bilgisayarını bir kez daha canlandırmayı deneyecek.

Yeni Commodore'da 4GB RAM ve 500GB hard disk olacak. Intel'in 64-bit quad-core işlemcileriyle desteklenecek olan Commodore'da ayrıca bir DVD-RW, touchpad, 4 Usb slotu, Gigabit Ethernet portu ve DVI video çıkışı bulunacak.

Commodore yaklaşık yarım metrelik uzunluğuyla çok az yer kaplayacak. Linux, Mac OS ve Windows ile kullanılabilecek olan Commodore "Daha az yer, daha az enerji" sloganıyla satışa sunulacak.

Bu bilgileri verdikten sonra artık yeni Commodore'u görebiliriz. İşte karşınızda efsanenin yeniden doğmuş hali. Üstelik aşağıda gördüğünüz Commodore 1 Haziran'da satışa sunuluyor.


Hiç yorum yok: